Cícerový šalát s avokádom

Príprava tohoto obeda mi trvala presne 15 minút. Výhodou, je, že sa dá konzumovať aj studený, takže ho netreba zohrievať. Černice sú ako výborný výživný dezert, taká sladká odmena za jedlom.

Ingrediencie

150 g
cícer (varený)
35 g
ražné cestoviny (v suchom stave)
30 g
rukola
80 g
avokádo
2 ks
sušené paradajky
2 ČL
olivový olej
1 ČL
limetková šťava
Soľ, čierne korenie, čerstvé al. sušené chili

Ražné cestoviny uvaríme v mierne osolenej vode. Zmiešame s uvareným cícerom, s chili (ak máme radi), 1 ČL olivového oleja  a štipkou soli. Rukolu dôkladne umyjeme a vysušíme. Avokádo očistíme a nakrájame. Rukolu s avokádom zmiešame a premiešame spolu s 1 ČL olivového oleja, štipkou soli, limetkovou šťavou a nakájanými sušenými paradajkami. 

Podobné recepty

Biela fazuľa s restovanou cukinou

Vedeli ste, že strukoviny podporujú chudnutie? Jedným z dôvodov, prečo naši predkovia netrpeli civilizačnými ochoreniami, bolo aj iné zloženie stravy. Mäso jedávali jeden až dva krát do týždňa a...

Šošovica s batátovým pyré

Potrebujete rýchly tip na obed alebo večeru? Mám rada jednoduché, rýchle a pritom zdravé varenie. Uvarila som šošovicu a k nej som pripravila pripravila pyré z batátov. Ja som si do šošovice vmiešala...

Patizónové lasagne

Lasagne sa dajú pripraviť aj z iných druhov zeleniny, výborná je aj cuketa, tekvica, kaleráb a mrkva. Feta syr môžete nahradiť aj cottage syrom, prípadnem hubami, mäsom, tofu. Je to veľmi variabilné...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...