Bezlepkové fazuľové cookies s tmavou čokoládou a orechami

Chcete jesť čokoládu aj pri chudnutí? Upečte si takéto fazuľové cookies. Uspokoja chuť na sladké, zasýtia z malého množstva, obsahujú vysoký podiel bielkovín a zdravých tukov a minimum sacharidov. Toto je môj druhý variant cookies bez použitia ovsených vločiek. Vyrobené sú iba z červenej fazule, čokolády a orechov. Príprava je veľmi jednoduchá, zvládne ju aj kuchár začiatočník.

10 min.
25 - 30 min.
15 - 20 ks

Ingrediencie

250 g
hnedá fazuľa vo varenom stave (1 konzerva bez vody)
80 g
med
100 g
posekané orechy (lieskové, madľové)
100 g
horká čokoláda 78% kakaa
4 PL
sýtená minerálka (namiesto prášku do pečiva)
20 g
kakao alebo roztopené kakaové maslo
20 - 25 ks
polovičky pekanových orechov na ozdobu

Fazuľu vymixujeme ponorným mixérom na hustú kašu. Primiešame med, sýtenú minerálku, kakao/kakaové maslo, posekané orechy a horkú čokoládu pokrájanú na malé kocky. Ak je hmota veľmi hustá, pridáme trochu vody. Z hmoty lyžicou tvarujeme malé cookies na papieri na pečenie. Ozdobíme ich peknými polovičkami ľubovoľných orechov a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C cca 25-30 min.

Podobné recepty

Čokoládové cookies z hnedej fazule

Máte radi čokoládu? Aj chrumkavé čokoládové keksíky môžu patriť do zdravého jedálnička, ak sa pohráme zo surovinami. Ja som tieto cookies vyrobila z hnedej fazule. V chuti fazuľu vôbec necítiť...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...