Marhule pomáhajú k štíhlej postave

03.04.2019

Najnovšia štúdia uverejnená v Molecular Metabolism poukazuje na to, že marhule obsahujú špeciálny typ aminokyselín, ktoré stimulujú mozgové bunky tanycyty. Tie vysielajú do tela signál, že je nasýtené a telo tak vydrží dlhšie bez jedla. Tanycyty obsahujú aj iné potraviny, ale práve marhule ich majú najväčší podiel. 

 

Okrem toho marhule majú vysoký obsah železa. Železo pomáha pri transporte kyslíka do celého organizmu a tak pomáha bojovať proti únave a vyčerpaniu. V Amerike je nedostatok železo diagnostikovaný ako najväčší nutričný deficit, ktorý postihuje najviac ženskú populáciu. 

 

Marhule obsahujú aj množstvo ďalších prospešných látok pre náš organizmus, preto by sme ich určite mali zaradiť do jedálnička.  Marhule obsahujú 80 % vody, 12 % sacharidov, aminokyseliny, vitamíny A a C, betakarotén, železo, draslík, fosfor a vápnik.

 

Ideálne je konzumovať ovocie namiesto dezertu po jedle. 1 porcia je 2 stredne veľké marhule. V sušenej forme je 1 porcia 45 gr.

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...