No tento recept má úplne dostal. Tyčinky sú neskutočné, chrumkavé a zároveň jemné. Oveľa lepšie ako kupovaná verzia. Sú vyrobené iba z múky, vody, masla, soli a kmínu. Žiadne farbivá a konzervanty...
Krekry sú výborná chrumkavá príloha namiesto chleba. Ja si ich dávam k zelenine a syru, k šalátu alebo k hocičomu. Jedna porcia je 50-60 g. Recept je veľmi jednoduchý, dajú sa pripraviť aj bez kvásku (ak ho nemáte, použijete prášok do pečiva a s cestom pracujete hneď).
Môj tip: Na pár krekrov som dala strúhaný syr a sú výborné. Nemusíte sa báť ich pripraviť ako pochúťku k vínu alebo k večernému posedeniu bez výčitiek.
Ingrediencie
Kvások zmiešame so 75 g ražnej múka a 100 ml vlažnej vody. Necháme 12 hodín stáť. Zavrieme tak, aby prúdil vzduch.
Za 12 hodín: Primiešame 200 g jemných ovsených vločiek a 100 ml vlažnej vody, 1 ČL soli a 4 ČL ľanových semiačok, pomiešame, prikryjeme utierkou a necháme 2 hodiny pracovať.
Po ďalších 2 hodinách: Na pomúčenej doske vypracujeme cesto do tvaru valca. Potrieme ho vaječných bielkom, posypeme hrubou soľou a ľanovými semiačkami. Nožíkom nakrájame na kocky/obdĺžniky/tyčinky, ktoré ukladáme na papier na pečenie. Pečieme na 250 C 15-18 minút do zlata.
Príležitostne môžeme posypať strúhaným syrom na posledných 5 minút pečenia.
Podobné recepty
Slané chrumkavé koláčiky sú výborná vec, keď potrebujeme niečo malé na zahryznutie pre nás alebo návštevu. Keď ustriehneme množstvo, nemusíme sa báť priberania. Hlavnými surovinami sú ovsené vločky a...