Nie je náhoda, že zelená farba nám automaticky evokuje zdravé jedlo. Nebojte sa šalátov. Nemusíte ich jesť ku každému jedlu, zeleninu môžeme upraviť aj tepelne, grilovať, pariť, dusiť, pripraviť pyré...
Môj tip na zdravý a vyvážený obed. V kupovaných brusnicových omáčkach býva množstvo cukru, prídavných látok a konzervantov, preto odporúčam radšej kúpiť si mrazené busnice, krátko ich povariť, vymixovať a jemne dosladiť agávovým sirupom alebo medom.
A tak si jednoducho vyrobíte čistý produkt. Veď sa skúste pozrieť v obchode, koľko chémie sa skrýva v takýchto nevinných ochutinách.
Ingrediencie
Brusnice zvaríme a vymixujeme s agávovým sirupom. Šalát umyjeme, osušíme a rozložíme na tanier. Encián grilujeme na panvici z oboch strán a položíme na šalát. Zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, oregano a soľ. Šalát polejeme dresingom, na šalát poukladáme orechy, syr potrieme brusnicovou omáčkou. Poprášime čiernym korením.
Podobné recepty
Červená repa je moja obľúbená zimná surovina. Ponúkam vám opäť jeden z mojich jednoduchých a rýchlych receptov, kde kombinujem 2 suroviny a výsledok je krásny a bohatý tanier plný kvalitných proteínov...