Ingrediencie
Suroviny na 2 porcie:
- 250 g hliva ustricová
- 180 g šampiňóny
- 1 ks červená cibuľa
- 3 PL sójová smotana
- 1 ČL kari korenie
- 1/2 ČL soľ
- 2 PL olivový olej
- štipka mleté čierne korenie
- štipka chilli
Postup
Hlivu a šampiňóny nakrájame na malé kúsky. Cibuľu očistíme, nakrájame a opečieme na olivovom oleji. Pridáme hlivu a šampiňóny, soľ a korenie, dusíme cca 15 min. pokiaľ sa nevyparí voda a nezhnednú. Na záver pridáme 3 PL sójovej smotany, kari korenie a chilli podľa chuti (ostré alebo jemné). Ražné cestoviny (50 g žena, 75 g muž) uvaríme do mäkka (6-8 min.) a primiešame k hlive.
FÁZA 2 bezolejová: cibuľu krátko orestujeme bez použitia oleja.
Prajem dobrú chuť a ponúkam