Ingrediencie
- 1 porcia:
- 80 g žltá šošovica (prípadne hnedá, červená, čierna)
- 120 g cukina (polovica stredne veľkej)
- 1 PL paradajková pasta
- 1/4 ČL soľ
- 1/4 ČL oregano
- štipka čierne korenie
- 1 PL slnečnicový olej
- 50 g ražné cestoviny
Postup
Cukinu nakrájame na polovičné kolieska a krátko orestujeme na oleji. Pridáme umytú žltú šošovicu, soľ, čierne korenie a oregano. Zalejeme 1 dcl vody, zakryjeme a necháme 10 min. podusiť (podľa druhu šošovice prispôsobíme dĺžku dusenia a množstvo vody), aby bola šošovica mäkká. Primiešame paradajkovú pastu. Ražné cestoviny uvaríme do mäkka (6-8 min.) a primiešame.
Môžeme posypať strúhaným parmezánom.
FÁZA 2 bezolejová: cukinu krátko orestujeme bez použitia oleja.
Prajem dobrú chuť a ponúkam