Tofu je surovina, ktorú nie každý obľubuje. Ja z neho pripravujem guľky alebo takéto placky. Tieto recepty miluje dokonca aj môj muž, ktorý inak tofu naozaj nezje. Kombinujem lahôdkové tofu s...
Veľmi jednoduché placky z troch základných surovín, ktoré som doplnila o klíčky. Môžeme použiť ľubovolné klíčky, mungo, reďkovkové, hráškové, z červenej repy,.. a podone.
Placky môžu byť výborná príloha k mäsu, rybe alebo s dipom sú plnohodnotné jedlo na raňajky alebo večeru.
Do placiek nepridávame žiadny škrob (vločky, múku), sú vláčne, šťavnaté a chrumkavé. Verím, že tento recept si zamilujete rovnako ako ja.
Ingrediencie
Placky: V miske roztlačíme vidličkou avokádo, primiešame vajíčko, parmezán a klíčky. Vytvoríme cesto. Na plech na papier na pečenie tvarujeme placky, pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 C na 30 minút.
Dip: Bryndzu zmiešame s jogurtom, pažítkou, klíčkami, trochou čierneho korenia. Dip podávame k plackám, môžeme ich ním potrieť ako nátierkou.
Podobné recepty
Tofu guličky sú ďalšie z mojich obľúbených rýchlych receptov na ľahké bezmäsité jedlo. Tofu obsahuje 9 g bielkovín na 100 g takže ho môžeme zaraďovať ako plnohodnotný proteín. V 100 g nájdeme iba 4 g...