Jeseň prináša do našej kuchyne ďalšiu úžasnú surovinu. Huby si vhodnou potravinou ako pri redukcii, tak pri udržiavaní hmotnosti. Dajú nášmu telu veľa výživy za málo kalórií. Majú vysoký podiel vody...
Baklažán je ovocie, ale vďaka svojmu využitiu v kuchyni ho zaraďujeme medzi zeleninu. Jedlu dodá jedinečnú chuť, preto má v mojej kuchyni stále miesto. Rada z neho robievam zeleninovú omáčku ratatouille ako prílohu, rôzne placky, fašírky, výborný je tiež pečený s bylinkami. Baklažán neobsahuje ani gram tuku, má minimum kalórií (cca 25kcal/100g), preto je okrem iných pozitívnych vlastnotí výborný pri redukcii a udržiavaní hmotnosti.
Ingrediencie
Baklažán umyjeme, nakrájame na kocky, osolíme a chvíľu ho necháme “spotiť”, aby stratil horkosť. Vzniknutú vodu utrieme kuchynskou utierkou. Cibuľu nakrájame a spolu s baklažánom opečieme na oleji do zlata. Necháme vychladnúť. Pridáme feta syr a vymixujeme na hladký krém. Podľa potreby osolíme. Môžeme pridať chilli, ak máme radi pikantné. Podávame s ražnou hriankou posypané petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Ďalší môj obľubený veľkonočný recept je mrkvový hummus. Kombinácia mrkvy s cícerom a cesnakom je výborná. Najradšej ju mám v kombinácii s ražnou hriankou na sviatočné raňajky. Takto pripravená...