Recept pre všetkých milovníkov čokolády. Ak máte chuť na niečo naozaj čokoládové a pritom chcete zhrešiť bez výčitiek, vyskúšajte tieto brownies z tekvice hokkaido. Moje brownies sú vyrobené z...
Tekvica hokkaido je jednoznačne jedna z mojich najobľúbenejších surovín.
Má výbornú plnú maslovú chuť. Je úžasná len tak opečená ako príloha k syru, mäsu, milujem tekvicovú polievku a ešte o sladké čokoládové brownies je top chuťový zážitok.
Na tento koláčik nedám dopustiť. Milujem čokoládu a preto sa vždy na neho výnimočne teším.
Dnes som pre vás pripravila variant bez lepku, laktózy a vajec.
Ingrediencie
Tekvicu nakrájame na menšie kúsky, zalejeme trochou vody a uvaríme do mäkka. Po uvarení podľa potreby vodu zlejeme a tekvicu vymixujeme na pyré, ktoré necháme vychladnúť. 100 g čokolády roztopíme nad parou a 100 g nakrájame na malé kúsky. Všetky suché suroviny vrátane 100 g nakrájanej čokolády spolu zmiešame vo veľkej mise. Primiešame roztopenú čokoládu, tekvicové pyré, mlieko a dobre premiešame. Formu vymastíme kokosovým olejom, vylejeme do nej cesto, ktoré ozdobíme celými orechmi a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 C na 35 min.
Podobné recepty
Určite uznáte, že tekvica hokkaido je netradičná základná surovina na pečenie koláčov. Preto vyskúšajte a presvedčte sa, že aj v sladkých receptoch chutí skvele. Ja som tekvicou spolu s orechmi a...