Keď chcem pripraviť rýchly a chutný obed pre seba a syna, restované morčacie mäso je výborný tip. Opečiem ho na vyššej teplote v teflonovej panvici s troškou oleja, soľou a s provensálskymi bylinkami...
Nezabudnite v zime na zeleninu. Nevymeňte v zimnom období šaláty a čerstvú zeleninu za pečivo, chleba, zemiaky a ryžu.
Začína obdobie zeleninových zimných príloh, ku ktorým určite patrí pyré z rôznych druhov zeleniny.
Výborné pyré je napríklad z mrkvy, stačí k nemu grilované mäsko alebo keď nestíham, zoberiem si k nemu syr, vajíčko, tofu. Proste čokoľvek, čo mám po ruke.
Príprava takéhoto jedla je naozaj rýchla a nenáročná na suroviny.
Ingrediencie
Morčacie rezance mierne osolíme a opečieme na olivovom oleji do zlata. Mrkvu očistíme, nakrájame na väčšie kolieska zalejeme trochou vody a na miernom ohni dusíme cca 15 min. do mäkka. Vodu vylejeme, na horúcu mrkvu dáme maslo, ktoré sa rchlo rozpustí. Ponorným mixérom vymxjeme na hladký krém, ktorý podľa potreby ochutíme soľou. Pyré podávame s morčacími rezancami poprášené mletým korením.
Podobné recepty
Tekvica hokkaido patrí jednoznačne k mojim najobľúbenejším zeleninám vôbec. Dá sa z nej vyčarovať množstvo zaujímavých a chutných receptov. Okrem toho je pre naše telo doslova vitamínovou bombou...