Hlavná zložka kari korenia je kurkuma, ktorá vo výraznej miere podporuje detoxikáciu a zdravú činnosť tráviaceho traktu. Spolu so zázvorom sú výbornými antioxidantmi. V indickej medicíne sa kurkuma...
Dôležité je, aby nás jedlo v práci zasýtilo, ale nezaťažilo. To znamená, že by malo obsahovať dostatok proteínov s prirodzene nižším obsahom tukov a porciu sacharidov s nízkou glykemickou záťažou. Vyvážený obed slúži ako prevencia večerného dojedania, keď sa vrátime z práce domov. Po obede si ako dezert môžete vychutnať porciu ovocia.
Ingrediencie
Kuracie prsia nakrájame na rezance. Opekáme na vyššej teplote na panvici s 1 PL oleja. Po 10 min. pridáme k mäsu červenú papriku s cibuľou (pokrájané na rezance) a opekáme spolu do zlata cca 10 minút. V pohári si zmiešame horčicu, pretlak, smotanu s 2 PL vody. Keď je mäso opečené do zlata, nalejeme marinádu, zmiešame a ešte 2-3 min. necháme spolu dopiecť. Podľa chuti pridáme soľ, korenie a chilli.
Podávame s varenou celozrnnou ryžou (1 porcia = 50 g v suchom stave).
Pri očiste tela pripravíte bez oleja a marinády. Poduste mäso na troche vody, pridajte nakrájanú zeleninu. Pridajte soľ, korenie a chilli.
Podobné recepty
Keď chcem pripraviť rýchly a chutný obed pre seba a syna, restované morčacie mäso je výborný tip. Opečiem ho na vyššej teplote v teflonovej panvici s troškou oleja, soľou a s provensálskymi bylinkami...