Kuracie rezance so zeleninou a celozrnnou ryžou

Dôležité je, aby nás jedlo v práci zasýtilo, ale nezaťažilo. To znamená, že by malo obsahovať dostatok proteínov s prirodzene nižším obsahom tukov a porciu sacharidov s nízkou glykemickou záťažou. Vyvážený obed slúži ako prevencia večerného dojedania, keď sa vrátime z práce domov. Po obede si ako dezert môžete vychutnať porciu ovocia. 

15 min.
20 min. - 25 min.
1 porcia

Ingrediencie

150 g
kuracie prsia
100 g
červená paprika
1/2 ks
cibuľa
1 ČL
horčica
1 ČL
paradajkový pretlak
1 ČL
sójová smotana
1 PL
olivový olej
2 PL
voda
Soľ, čierne korenie
čerstvé chilli (ak máte radi pikantné)

Kuracie prsia nakrájame na rezance. Opekáme na vyššej teplote na panvici s 1 PL oleja. Po 10 min. pridáme k mäsu červenú papriku s cibuľou (pokrájané na rezance) a opekáme spolu do zlata cca 10 minút. V pohári si zmiešame horčicu, pretlak, smotanu s 2 PL vody. Keď je mäso opečené do zlata, nalejeme marinádu, zmiešame a ešte 2-3 min. necháme spolu dopiecť. Podľa chuti pridáme soľ, korenie a chilli.

Podávame s varenou celozrnnou ryžou (1 porcia = 50 g v suchom stave).

Pri očiste tela pripravíte bez oleja a marinády. Poduste mäso na troche vody, pridajte nakrájanú zeleninu. Pridajte soľ, korenie a chilli.

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...