Tieto muffiny su výborné raňajky alebo len tak malá sladkosť po jedle. Keď chceme byť zdravý a štíhly, nie je cieľom žiť bez zhrešenia. Takúto zdravú chutnú maškrtu si môžete dopriať bez výčitiek...
Keď už som sa tak pustila do kváskovania, skúsila som pomocou neho upiecť aj moje obľúbené muffiny. Trošku som prispôsobila recept a musím povedať, že vznikli krásne voňavé nadýchané koláčiky s úžasnou chuťou. Z mojej kuchyne sa tak prášok do pečiva pomaly vytláča a ja sa teším na môj ďalší pokus s kváskom.
Môj tip: Ja si dávam jeden na raňajky s miskou bieleho jogurtu alebo ako dezert ku káve po obede. Zjedla by som aj viac, ale teším sa, že s trochou sebazaprenia si môžem bez následkov pochutnať aj po koláčiku.
Ingrediencie
Rozkvas: Pomiešame ražný kvások, 75 g špaldovej/ovsenej múky a 100 g vlažnej vody, vznikne hustá kaša, ak treba pridáme vodu, prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme pracovať 12-14 hodín. Vznikne rozkvas, ktorý použijeme ako základ na prípravu cesta.
Za 12-14 hodín k rozkvasu pridáme 100 g mletých orechov, 100 g mletých ovsených vločiek, 50 g ľubovoľného sladidla, 2 vajcia, 200 g mlieka, 2 ks roztlačené banány, 1 ČL škorice a 20 g roztopeného kokosového oleja. Všetko spolu pomiešame, vznikne hustá kaša, podľa potreby pridáme mlieko. Cestom naplníme formičky na muffiny (ja používam silikónové), ozdobíme celými orechmi a dáme piecť
Pečenie: Muffiny pečieme v rozohriatej rúre na 180C 30-40 min. do zlata.
Podobné recepty
Obmenou mojej mrkvovej torty sú muffiny. Krásne doplnia veľkonočný stôl a každému chutia. Sú jednoduché na prípravu, zapojte do nej kludne aj deti. Hlavnými zložkami je nastrúhaná mrkva a mleté orechy...