Príprava tohoto obeda mi trvala presne 15 minút. Výhodou, je, že sa dá konzumovať aj studený, takže ho netreba zohrievať. Černice sú ako výborný výživný dezert, taká sladká odmena za jedlom.
Cícer obsahuje kyselinu pangamovú. Je to antioxidant, ktorý predlžuje životnosť buniek a oddaľuje starnutie. Preto ho mnohí považujú aj za elexirír mladosti. Okrem toho znižuje hladinu cholesterolu a podporuje vylučovanie jedovatých látok z tela. Vysoký podiel vlákniny pomôže vyčistiť naše črevá a zároveň zvýši pocit sýtosti až o 30%, preto je cícer výborný aj pri chudnutí.
Ingrediencie
Šalát umyjeme a vysušíme. Do šaláta vmiešame olivový olej, celozrnnú horčiu, soľ a korenie. Preložíme do taniera, na vrch poukladáme nakrájané rajčiny, olivy a uvarený cícer (varíme v jemne osolenej vode do mäkka alebo kúpime varený).
V kroku očista tela vynechajte olej na ochutenie. Môžete použiť 1 PL citrónovej šťavy.
Podobné recepty
Čo má obsahovať metabolický šalát? Šalát môže byť taktiež plnohodnotný variant na obed alebo večeru. Avšak nezabudnite na bielkovinu, ktorá by mala tvoriť približne 50% taniera. Takýto šalát výborne...