Ak sa celoročne snažíme stravovať zdravo, jeme ľahšie jedlá, vyhýbame sa sladkostiam, alkohol pijeme iba príležitostne, môžu byť pre náš žalúdok a trávenie tradičné vianočné jedlá doslova pohromou. Ak...
Ak sa celoročne snažíme stravovať zdravo, jeme ľahšie jedlá, vyhýbame sa sladkostiam, alkohol pijeme iba príležitostne, môžu byť pre náš žalúdok a trávenie tradičné vianočné jedlá doslova pohromou. Ak chcete v zdravšom stravovaní pokračovať aj počas sviatkov, pripravila som recepty na ľahšie varianty sviatočných šalátov. Na tradičnom šaláte sú najväčším prehreškom zemiaky a majonéza, tie som zamenila za rôzne druhy koreňovej zeleniny v kombinácii s jogurtom, chrenom a horčicou. Môžete ich využiť aj kedykoľvek počas zimy na obmenu porcii zeleniny alebo šalátu. Chutia naozaj výborne.
Ingrediencie
Mrkvu a petržlen pokrájame na malé kocky. Dáme do hrnca, zalejeme 1 dcl vody a dusíme 10 min. Pridáme mrazený hrach, dusíme 3 min., vypneme a necháme vychladnúť. Jogurt zmiešame s horčicou, citrónovou šťavou, posekanou petržlenovou vňaťou, soľou a čiernym korením. Zálievku premiešame so zeleninou, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame. Podľa potreby dosolíme.
Ak chcete darovať zdravie svojim blízkym pod stromček, pozrite si ponuku mojich darčekových poukazov na https://www.medibalance.sk/darcekove-poukazy
Podobné recepty
Ak sa celoročne snažíme stravovať zdravo, jeme ľahšie jedlá, vyhýbame sa sladkostiam, alkohol pijeme iba príležitostne, môžu byť pre náš žalúdok a trávenie tradičné vianočné jedlá doslova pohromou. Ak...