Hustá výživná teplá polievka je ideálny variant na obed alebo večeru počas chladných mesiacov. Stačia vám 3 suroviny a o 20 minút je polievka pripravená. Takéto zelené teplé smoothie vám prinesie aj...
Tekvica hokaido je typická jesenná a zimná zelenina. Je to veľmi obľúbený druh tekvice pre jej krémovú konzistenciu a sladkú chuť. Je univerzálna, používa sa do slaných aj do sladkých receptov.
Je jedinou tekvicou, ktorá sa nemusí šúpať. Jej šupa je bohatá na vitamíny a minerály, preto by bola škoda ju vyhodiť. Sýto oranžová farba signalizuje vysoký obsah betakaroténu. Má nízky obsah kalórií, preto je vhodné aj pri redukcii a udržiavaní hmotnosti. V našej kuchyni výborne nahradí zemiak prípadne iné prílohy.
Môt tip: Zbožnujem krémové polievky z hokaido tekvice v kombinácii s červenou šošovicou, prípadne s jogurtom alebo so syrom riccota.
Ingrediencie
Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Môj tip: pre lepšiu manipuláciu tekvicu predpečiem 30 min. v celku v rúre vyhriatej na 150 C. Ostanú zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky. Všetku zeleninu vložíme do hrnca, zalejeme cca 1,5 l vody a privedieme do varu. Po 10 minútach vložíme umytú šošovicu, zázvor a kurkumu. Varíme ešte 20 min. Keď je všetko uvarené, pridáme šťavu z citróna, soľ, sójovú smotanu a vymixujeme na krém. Podľa potreby pridáme vodu a soľ. Podávame ozdobené tekvicovými semiačkami.
Podobné recepty
Červená repa je známa svojimi pozitívnymi účinkami na zdravie, je plná vitamínov, minerálov a antioxidantov. Veľmi často ju vidíme ako top potravinu v rôznych očistných a redukčných kúrach. Okrem...