Pravá letná bryndza vyrobená z ovčieho mlieka je plná probiotických baktérií. Jeden gram obsahuje miliardu užitočných baktérií, ktoré sú doslova balzam pre naše črevá. Toto množstvo je niekoľkonásobne vyššie ako napríklad v prírodnom jogurte. Probiotické baktérie posilňujú náš imunitný systém a slúžia ako prevencia proti potravinovým alergiám.
Máme sa báť vysokého percenta tuku, ktorý bryndza obsahuje?
Probiotické baktérie obsiahnuté v bryndzi pomáhajú premieňať tuky na tuky prospešné pre naše telo. V kombinácii s čerstvou zeleninou sa nemusíte báť priberania. Pozor však na našu obľubenú kombináciu s haluškami a slaninkou, kedy najväčšou výživovou pohromou sú jednoznačne halušky.
Môj tip: Ja som si obľúbila kombináciu bryndze s čerstvým šalátom. Ja hovorím, že so šalátom sa treba pohrať a dobre ho ochutiť. Tejto kombinácii dodá dokonalú chuť čerstvý kôpor.
Recept na môj obľúbený bryndzový šalát nájdete v receptoch.