Kto z nás nemá rád makové šúlance alebo slivkové gule? Mak obsahuje niekoľko násobne viac vápnika ako mlieko. Len škoda, že väčšinou ho jeme v kombinácii s množstvom cukru a múky. Toto je výborný...
Ďalší môj variant na zdravé fit makové šúľance, ktoré si občas určite radi doprajeme. Zväčša jeme takéto jedlá s pocitom zhrešenia.
Takto pripravené šúľance s pridaním proteínu zlepšia nutričnú hodnotu jedla, proteín urobí jedlo sýtejšie a tak nám stačí menšia porcia.
Mak pre vysoký obsah dôležitých minerálov je výborný práve v zimnom období, kedy máme práve na tieto zložky stravu prirodzene chudobnejšiu ako v lete.
Mak sa nachádza na vrchole rebríčka potravín z vysokým obsahom vápnika.
Vápnik z prírodných zdrojov má o 30% vyššiu vstrebateľnosť ako vápnik vyrobený chemickou reakciou.
Ja si takéto šúľance pripravím občas na večeru, alebo si makom posypem rannú kašu, ovocný puding alebo len tak nakrájané, dusené, či grilované ovocie.
Ingrediencie
Všetky suroviny zmiešame v miske, vypracujeme husté cesto, z ktorého rukami tvarujeme šúlance. V hrnci necháme zovrieť vodu. Šúlance pohádžeme do vody, počkáme, kým vyplávajú na potvrch. Vyberieme ich, posypeme makom a pokvapkáme agávovým sirupom.
Podobné recepty
Dezert vhodný aj pri redukcii hmotnosti. Je dobré mať v zálohe niečo zdravé na mlsanie. Presvečte sa, že aj redukcia môže byť chutná s poobedným dezertom bez výčitiek. Mak zaraďujem právom medzi...