Nie je náhoda, že zelená farba nám automaticky evokuje zdravé jedlo. Nebojte sa šalátov. Nemusíte ich jesť ku každému jedlu, zeleninu môžeme upraviť aj tepelne, grilovať, pariť, dusiť, pripraviť pyré...
Ovčie mlieko a syry v porovnaní s kravskými majú 5 násobne vyšší obsah vitamínov B3, C a D a 2-oj násobný obsah vápnika. Ovčie mlieko a syry obsahujú kyselinu linolovú, ktorá má vplyv posilnenie imunitného systému, má protinádorové účinky a má poziívny vplyv a redukciu hmotnosti. Čerstvé ovčie mlieko a syry majú obsah kyseliny linolovej 5 násobne vyšší. Preto treba využiť sezónu, keď vieme kúpiť čerstvé ovčie výrobky.
Môj tip: Pripravte si chrumkavý čerstvý šalát s ovčím syrom. Vynikajúce syry kúpite priamo z fariem alebo v stánkoch s ovčími výrobkami.
Ingrediencie
Šalát umyjeme a usušíme. Vo veľkej nádobe zmiešame s citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a čiernym korením. Na šalát poukladáme kúsky ovčieho syra a petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Pravá letná bryndza vyrobená z ovčieho mlieka je plná probiotických baktérií. Jeden gram obsahuje miliardu užitočných baktérií, ktoré sú doslova balzam pre naše črevá. Ja som si obľúbila kombináciu...