Príprava tohoto obeda mi trvala presne 15 minút. Výhodou, je, že sa dá konzumovať aj studený, takže ho netreba zohrievať. Černice sú ako výborný výživný dezert, taká sladká odmena za jedlom.
Losos patrí k najtučnejším a zároveň k najzdravším rybám. Obsahuje nenasýtené omega 3 mastné kyseliny, teda esenciálne mastné kyseliny, ktoré v našom tele potláčajú zápalové procesy a chránia telo pred srdcovo cievnymi a onkologickými ochoreniami. Ryby by sme preto mali do jedálnička zaradiť aspoň 2 x týždenne. Ryby sú výbornou voľbou v lete a úžasne chutia na chrumkavom šaláte.
Ingrediencie
Plátok lososa dáme do zapekacej misky piecť do vyhriatej rúry na 180 C na 15 min. Uhorku, reďkovku, cibuľku očistíme a nakrájame. Čerstvý šalát umyjeme a vysušíme. Všetky suroviny zmiešame, ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, bylinkami, soľou a korením. Na vrch poukladáme nakrájaný plátok pečeného lososa a šalát podávame ozdobený s plátkom citróna.
V kroku očista tela nepoužívajte olej. Šalát pripravte bez oleja.
Podobné recepty
Pravá letná bryndza vyrobená z ovčieho mlieka je plná probiotických baktérií. Jeden gram obsahuje miliardu užitočných baktérií, ktoré sú doslova balzam pre naše črevá. Ja som si obľúbila kombináciu...