Čo má obsahovať metabolický šalát? Šalát môže byť taktiež plnohodnotný variant na obed alebo večeru. Avšak nezabudnite na bielkovinu, ktorá by mala tvoriť približne 50% taniera. Takýto šalát výborne...
Ľahký letný obed alebo večera môže vyzerať aj takto farebne a jeho príprava je rýchla a jednoduchá. Kombinácia čerstvého šalátu, mrkvy a ovčieho feta syra.
Feta syr patrí k mliečnym výrobkom s najnižším množsvom laktózy (0,1 g/100 g), teda mliečneho cukru, s trávením ktorého má veľká časť populácie problémy. Podľa dostupných údajov je to až 75% ľudí, ktorý po požití mliečnych výrobkov pociťujú tráviace problémy. Intolerancia zväčša prichádza vekom dôsledkom poklesu produkcie enzýmu laktáza v tele.
Ďalšie mliečne výrobky s prirodzene nízkym obsahom laktózy sú maslo a syry bryndza, ementál, gouda, camembert a mozzarella. Ak však máte diagnostikovanú intoleranciu na mliečny cukor, vyberajte radšej lactose free varianty.
Ingrediencie
Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. šalát umyjeme, osušíme, zmiešame s mrkvou a petržlenovou vňaťou. Šalát polejeme citrónovou šťavou, olivovým olejom a na vrch poukladáme nakrájaný feta syr.
Variant bez laktózy: Použite feta syr lactose free variant.
Vo fáze očista tela: Šalát pripravte bez použitia oleja.
Podobné recepty
Pravá letná bryndza vyrobená z ovčieho mlieka je plná probiotických baktérií. Jeden gram obsahuje miliardu užitočných baktérií, ktoré sú doslova balzam pre naše črevá. Ja som si obľúbila kombináciu...