Určite nie som zástancom vyraďovania mäsa z jedálnička. Práve naopak, odporúčam ho zaradiť pravidelne 3-4 x do týždňa. Mäso miluje celá moja rodina, preto vymýšľam rôzne recepty, ktoré sú jednoduché...
Strukoviny jednoznačne patria do zdravého jedálnička. Pre vysoký obsah bielkovín a zároveň nízky obsah tukov sú veľmi dobrým pomocníkom pri redukcii a udržiavaní hmotnosti. Ja som zástancom vyváženej stravy s rovnomerným zaraďovaním všetkých druhov bielkovín a strukoviny sú výbornou alternatívou mäsových jedál počas týždňa či už na večeru alebo obed.
Ingrediencie
Šošovicu namočíme na pár hodín a varíme 20 min. s bobkovým listom, vodu vylejeme a šošovicu necháme vychladnúť. Šampiňóny opečieme s pokrájanou cibuľou na olivovom oleji do zlata, taktiež necháme vychladnúť a vo väčšej nádobe pomixujeme ponorným mixérom so šošovicou, horčicou, cesnakom, ovsenými vločkami, soľou a bylinkami. Z hustej masy rukami vypracujeme malé guličky, obalíme ich v mletých ovsených vločkách a ukladáme na plech na papier na pečenie. Guličky pokvapkáme olejom a pečieme cca 25 min. do zlata vo vyhriatej rúre na 180 C.
Guličky sa dajú pripraviť aj z rôznych druhov mäsa (stačí mäso v recepte zameniť za šošovicu), sú nenáročné na prípravu a čas. Ako príloha sa výborne hodí pyré zo zeleniny. Ja som pripravila pyré z batátov, ale výborný je aj krém z pečených paprík, ktorý nájdete v mojom recepte https://www.zuzanaliskova.sk/gulicky-z-udeneho-tofu
Podobné recepty
Tofu guličky patria k mojim top receptom, pretože každého vždy prekvapí, že z tofu sa dá pripraviť niečo také chutné a výnimočné. Tento recept som otestovala na mojom mužovi a synovi, ktorí tofu veľmi...