Čo má obsahovať metabolický šalát? Šalát môže byť taktiež plnohodnotný variant na obed alebo večeru. Avšak nezabudnite na bielkovinu, ktorá by mala tvoriť približne 50% taniera. Takýto šalát výborne...
Pre mňa dokonalá symbióza na tanieri je jedlo zdravé, vyvážené, farebné a lákavé na prvý pohľad. Keď sa stravujeme zdravo neznamená to, že máe jesť fádne nudné jedlo.
Častokrát máme pocit, že šalát je hladné jedlo. Ak si navážite suroviny a dodržíte pomer živín, teda máte dostatok biekovinovej zložky, budete dokonale sýti aj po takomto obede alebo večeri.
Ingrediencie
Červenú repu a mrkvu, očistíme, nakrájame na kúsky, rozložíme na papier na pečenie, pokvapkáme olejom a opečieme do zlata (15-20 min.). Šošovicu varíme 20 min. v jemne osolenej vode. Uvarenú ju zmiešame s jarnou cibuľkou, podľa chuti osolíme. Pohánku si taktiež uvaríme. Šalát umyjeme, osušíme, rozložíme na tanier. Na šalát dáme šošovicu, pečenú repu, mrkvu a pohánku. šalát ozdobíme krátko opečenými (na panvici) tekvicovými semiačkami. Na záver šalát pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, oreganom a čiernym korením.
Podobné recepty
Poznáte čiernu šošovicu BELUGA? Čierna šošovica obsahuje zo všetkých strukovín najviac bielkovín a najmenej tukov. Hovorí sa jej aj „vegánsky kaviár“. Je výbornou surovinou pri redukcii hmotnosti a...