Kto z nás nemá rád makové šúlance alebo slivkové gule? Mak obsahuje niekoľko násobne viac vápnika ako mlieko. Len škoda, že väčšinou ho jeme v kombinácii s množstvom cukru a múky. Toto je výborný...
Veľmi rýchle, jednoduché a pritom veľmi chutné jedlo, na ktorom si môžeme pochutiť bez výčitiek. Šúlance sa výborne hodia na raňajky alebo aj na večeru. Ja si ich zväčša pripravím v aktívnom víkendovom dni keď viem, že ma čaká veľký výdaj energie. Príprava šúlancov zaberie iba pár minút, hodia sa pre dospelých aj deti.
Ingrediencie
V miske zmiešame tvaroh, na jemno pomleté ovsené vločky a vajíčko. Necháme chvíľu odstáť, aby sa suroviny prepojili. Rukami vypracujeme valec, z ktorého odkrajujeme cca 1 cm kúsky. Z každého vypracujeme v rukách pevný šúlanec. Do hrnca dáme zovrieť vodu, do ktorej hádžeme šúlance. Po približne 1-2 minútach vyplávajú na povrch, vyberieme ich opatrne po jednom lyžičkou. Na šúlance môžeme dať plátok masla, posypeme ich makom alebo orechami a osladíme medom.
Pri variante bez laktózy použite tvaroh a maslo bez obsahu laktózy.
Pri variante bez lepku použite vločky bez obsahu lepku.
Podobné recepty
Môj ďalší receptík z ražného kvásku, ktorý určite poteší všetkých členov rodiny. A kedy si takúto dobrotu dopriať, aby sme sa nemuseli báť priberania? Ideálne buď na raňajky 2 plátky k miske bieleho...