Tofu guličky sú ďalšie z mojich obľúbených rýchlych receptov na ľahké bezmäsité jedlo. Tofu obsahuje 9 g bielkovín na 100 g takže ho môžeme zaraďovať ako plnohodnotný proteín. V 100 g nájdeme iba 4 g...
Vieme, že strukoviny sú zdravé, výživné a sú výborným spestrením jedálnička. Ako ich však pripraviť, aby sme ich nejedli iba vo forme polievky a omáčky?
Prípadne tak, aby si ich obľúbili aj deti a ďalší členovia rodiny. Ja som si obľúbila takéto guličky na rôzne spôsoby, ktoré zo strukovín urobia atraktívne a chrumkavé jedlo.
Ako prílohu používam rôzne druhy parenej, grilovanej zeleniny, čerstvé šaláty, prípadne zeleninové dipy.
Ingrediencie
Hnedú šošovicu namočíme na 30 min. a varíme s bobkovým listom a soľou cca 20 min. do mäkka. Conflakes vymixujeme na jemno. Vodu aj bobkový list vylejeme, hneď primiešame cornflakes a necháme vychladnúť. Primiešame pretlačený cesnak, rajčinový pretlak, sušené bylinky, tahini pastu, soľ a pomixujeme ponorným mixérom, môžu ostať malé kúsky. Rukami vypracujeme guľky, ktoré v miske obalíme vo vymixovných cornflakes. Ukladáme na plech na papier na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme cca 20 min. vo vyhriatej rúre na 180 C do zlata.
Podobné recepty
Tofu guličky patria k mojim top receptom, pretože každého vždy prekvapí, že z tofu sa dá pripraviť niečo také chutné a výnimočné. Tento recept som otestovala na mojom mužovi a synovi, ktorí tofu veľmi...