Slovo hamburger v každom evokuje niečo nezdravé a zakázané. Aj takúto pochúťku si môžeme dopriať bez výčitky, keď si ju však sami pripravíme. Toto je môj obľubený recept, ktorý chutí celej mojej...
Jednoduchý burger so zeleniny a tofu ne len pre vegetariánov.
Ak chceme mať pestrý, farebný jedálniček, výborné je zaradiť aj takéto VEGE recepty, či už ako obed alebo večeru.
Ja mám veľmi rada tieto šťavnaté burgre bez mäsa, dajú sa pripraviť z rôznych druhov zeleniny.
S dipom z pečených paprík namiesto typickej horčice chutí úžasne, naozaj odporúčam.
Ingrediencie
Mrkvu s cibuľou uvaríme v jemne osolenej vode. Vodu vylejeme a mrku, cibuľu, tofu, a bylinky pomixujeme. Do masy primiešame 15 g mletých ovsených vločiek a necháme chvíľku odstáť, aby cesto zhustlo. Vypracujeme fašírky, ktoré obalíme v pomletých vločkách a potom poukladáme na papier na pečenie. Pokvapkáme olejom a pečieme v rozohriatej rúre na 180 C cca 25 min. do zlata. Podávame na chlebe a šaláte so zeleninovými tyčinkami, poprášime mletým čiernym korením. Ja som ako dip zvolila pečenú červenú papriku, vymixovanú a dochutenú soľou.
Podobné recepty
Tofu guličky sú ďalšie z mojich obľúbených rýchlych receptov na ľahké bezmäsité jedlo. Tofu obsahuje 9 g bielkovín na 100 g takže ho môžeme zaraďovať ako plnohodnotný proteín. V 100 g nájdeme iba 4 g...