Obmenou mojej mrkvovej torty sú muffiny. Krásne doplnia veľkonočný stôl a každému chutia. Sú jednoduché na prípravu, zapojte do nej kludne aj deti. Hlavnými zložkami je nastrúhaná mrkva a mleté orechy...
Blíži sa Veľká noc a možno sa vám zíde recept na moju mrkvovú tortu. Robím ju iba na tento sviatok. Mojou hlavnou surovinou pri výrobe veľkonočných dobrôt je mrkva a tak vznikla aj táto sladká dobrota. Ďalšou dôležitou surovinou sú orechy a ražná múka (môžeme nahradiť aj bezlepkovou múkou). Osladila som ju kokosovým cukrom. Berte však do úvahy, že ani dezerty zo zdravých surovín nie sú vhodné na každodennú konzumáciu. Vždy patria medzi príležitostné zhrešenia.
Ingrediencie
Oddelíme žĺtka a bielka. Z bielok urobíme sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a zmäknutým maslom. Pridáme múku, prášok do pečiva, mleté orechy, zázvor, škoricu, pomarančovú šťavu a všetko spolu premiešame. Pridáme nastrúhanú mrkvu a nakoniec bielkovú penu. Vypracujeme husté cesto, ktoré vylejeme do tortovej formy (formu vystelieme papierom na pečenie a kraje vytrieme maslom). Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C° cca 60 min. Vyskúšame, či je cesto upečené aj v strede a keď je potrebné pečieme ďalej.
Poleva: Ricottu zmiešame s práškovým trstinovým cukrom a s citrónovou šťavou. Vychladnutý koláč potrieme polevou a ozdobíme.
Ja som na zdobenie použila oranžový a zelený marcipán, z ktorého som vyrobila malé mrkvičky a lístočky.
Podobné recepty
Milujem krémový vanilkový cheesecake a tak som sa pokúsila pripraviť jeho zdravší variant, ktorý si môžem dopriať bez výčitky. Pevný spodok som vyrobila z mojej raňajkovej granoly, krémový stred tvorí...