Milovníci krásneho jedla určite ocenia takúto netradičnú vajíčkovú omeletu vo forme muffinu. Príprava je jednoduchá a do muffinu môžete použiť ľubovolnú zeleninu. Moje oblúbené náplne sú: grilovaná...
Kombinácia vajíčka a avokáda je výborné jedlo plné zdravých tukov a bielkovín.
Ak chceme prejsť na zdravé a vyvážené stravovanie, odporúčam okrem výberu surovín strážiť si aj veľkosť porcie.
Aj keď zdravými, ale veľkými porciami zaťažujeme žalúdok a tráviaci systém, ktorý potom nedokáže efektívne fungovať a spracovávať živiny.
Ak ste aktívny, športujete a potrebujete prijať viac kalórií, vyberajte si výživnejšie suroviny. Nepotrebujete tak zjesť kvantum jedla, ale stačí vám bežná porcia.
Môj tip: V dňoch, keď ma čaká väčší výdaj energie, idem na túru alebo na bicykel, zvyknem si pripraviť takéto silné raňajky. Príprava je veľmi jednoduchá, zvládne ju aj kuchár začiatočník.
Ingrediencie
Avokádo prekrojíme na 2 polovice. Vydlabeme časť dužiny, ktorú neskôr použijeme ako maslo na bagetu. Rúru rozohreme na 180C obojstranné pečenie. Na plech si pripravíme papier na pečenie. Položíme na neho rozpolené avokádo, do ktorého vylejeme rozbité vajce, do každej polky jedno. Pečieme 15 min. Na posledných 5 minút som si do rúry vložila aj rozkrájanú bagetku, aby bola chrumkavá. Po 15 minútach avokádo vyberieme ochutíme soľou, korením a bylinkami. Bagetu potrieme zvyšných avokádom a podávame ako prílohu.
Podobné recepty
Na sviatočný stôl sa výborne hodia nátierky rôzneho druhu. Vajíčko a mrkva sú pre mňa symbolom Veľkej noci. Spojením týchto surovín vznikla chutná nátierka, ktorú si môžeme dopriať bez výčitiek. Ja...