Tradičné medovníčky sladené medom – Bez lepku a plné vianočnej chuti! Pripravte si tradičné medovníčky v bezlepkovej verzii, ktoré voňajú perníkovým korením a sladkosťou medu. Tento recept je...
Hľadáte chutný a jednoduchý recept na bezlepkové vianočné pečivo? Vyskúšajte tieto zdravé pečiatkové keksy!
Tento recept je ideálny pre každého, kto chce potešiť svojich blízkych tradičnými sušienkami v bezlepkovej verzii. Sú jemné, voňavé a ľahko sa pripravujú.
60 min.
7-10 minút
40-50 ks
Ingrediencie
125 g
maslo - môže byť aj bez laktózy
250 g
bezlepková múka na pečenie
90 g
trstinový práškový cukor
1 ks
vajíčko
2 PL
med
1 ČL
vanilka (alebo 1 vanilkový struk)
štipka
soľ
- Zmiešajte vajíčko, maslo, cukor, med, vanilku a štipku soli. Postupne pridajte bezlepkovú múku a vymiešajte cesto.
- Vypracované cesto nechajte dobre vychladnúť (ideálne 1–2 hodiny v mrazničke).
- Cesto vyvaľkajte na 4–6 mm, vykrajujte tvary a ozdobte pečiatkou (pečiatku pomúčte, aby sa nelepila).
- Pečte na 180°C približne 7–10 minút, až kým nezískajú zlatý nádych.
- Nechajte vychladnúť, uskladnite do nádoby a vychutnávajte si vo sviatočnej pohode!
Podobné recepty
Mak obsahuje približne 12 x viac vápnika ako mlieko. Výborne sa hodí do letných koláčov a asi najviac v kombinácii so slivkami. Stále viac ľudí trpí intoleranciami na lepok, laktózu prípadne vajíčka...