Kiš je výborný variant pohostenia pre každú príležitosť. Cesto robím z ražnej múky, ktorá je ideálnou alternatívou pšenice. Raž obsahuje o 30% menej lepku ako pšenica a má nízku glykemickú záťaž...
Bryndzové halušky určite patria k jedným z najobľúbenejších jedál vôbec. Avšak, keď chceme byť štíhly, nie je to jedlo na každý deň. Dobrá správa je, že keď si ich vyrobíme zo zeleniny (ja som použila tekvicu hokaido) a nezasypeme ich opečenou slaninkou, môže to byť kľudne pochúťka na každý deň. Múku som použila ražnú, má nízku glykemickú záťaž a tak je vhodná aj pri redukcii hmotnosti.
Pozor na veľkosť porcie, halušky s bryndzou sú naozaj sýte. Uvedené množstvo stačí pre 2 osoby.
Ingrediencie
Tekvicu hokaido dobre umyjeme a nastrúhame alebo vymixujeme v kuchynskom robote na malé kúsky. Ja používam tekvicu surovú (teda nie predpečenú) aj so šupkou. Primiešame ražnú múku, vajíčko a soľ. Vznikne husté cesto, ktoré pretlačíme cez sitko na halušky do vriacej, jemne osolenej vody. Halušky sú hneď hotové, precedíme ich a opláchneme vodou. Podávame s bryndzou a opečenou cibuľkou. Ľubovoľne môžeme použiť pažítku.
Podobné recepty
Pravá letná bryndza vyrobená z ovčieho mlieka je plná probiotických baktérií. Jeden gram obsahuje miliardu užitočných baktérií, ktoré sú doslova balzam pre naše črevá. Ja som si obľúbila kombináciu...