V zime často zeleninové prílohy vynechávame. Letná zelenina sa k nám síce dováža celoročne, ale nechutí ako v lete. Navyše tanier plný studeného šalátu nie je pre nás v zime lákavé jedlo. Určite by...
Občas ako prílohu zaradím cestoviny z hnedej ryže. V porovnaní s cestovinami z tvrdej pšenice majú nižšiu glykemickú záťaž a obsahujú viac minerálnych látok a železa. Sú prirodzene bezlepkové, takže sú vhodné aj pre ľudí s intoleranciou lepku prípadne s celiakiou. Na tanieri ich môžeme nahradiť porciou škrobu. Pozor však na množstvo. Ak chcete mať štíhly pás, dajte si malú porciu cestovín a k nim veľkú porciu bielkoviny a veľkú porciu zeleniny. Pozrite pomery živín v recepte dole.
Ingrediencie
Cestoviny uvaríme v jemne osolenej vode 7 min. (pozor na prevarenie, tieto cestoviny sa rýchlo rozvaria). Na panvici rozohrejeme olej a vložíme špenát s nakrájaným cesnakom. Dusíme cca 10 min.. Keď je špenát mäkký, primiešame nakrájané rajčiny, soľ, čierne korenie a nasekanú bazalku. Na záver pridáme uvarené cestoviny a feta syr.
V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja.
Podobné recepty
Nie je náhoda, že zelená farba nám automaticky evokuje zdravé jedlo. Nebojte sa šalátov. Nemusíte ich jesť ku každému jedlu, zeleninu môžeme upraviť aj tepelne, grilovať, pariť, dusiť, pripraviť pyré...