Jedlo má byť sýte, ale nie veľké. Každá porcia zohľadňuje veľkosť žalúdka. Po jedle tak nie sme zrelí na spánok, ale máme energiu na prácu a aktívny život. Ja som si veľmi obľúbila polievky, v ktorých...
Kurkuma je veľmi zaujímavá korenina aj svojou chuťou aj jedinečnými vlastnosťami.
Má silné protizápalové účinky, pomôže riešiť problémy s trávením. Za silou nášho imunitného systémusa skrýva naše črevo a črevná mikroflóra.
Kurkuma je účinným pomocníkom pri akýchkoľvek problémoch s trávením.
Kurkumín dokáže znižovať množstvo uvoľneného histamínu a tak zmierňuje alergické reakcie.
Ingrediencie
Ja si tekvicu vždy predpečiem vo vyhriatej rúre (na 150 C) 20 minút, aby sa mi s ňou dobre pracovalo. Predpečenú tekvicu necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na na kocky, ktoré poukladáme na papier na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180 C opiecť cca 20 minút do zlata. Cibuľu očistíme, polovicu nakrájame, orestujeme a dusíme so šampiňónmi. Druhú polovicu zalejeme 1 dcl vody a varíme s bobkovým listom cca 10 minút. Bobkový list vyberieme, pridáme sójovú smotanu, kurkumu, soľ, korenie a vymixujeme na omáčku. Varený cícer primiešame k šampiňónom, zľahka primiešame pečenú tekvicu (aby sa nerozpadla), kurkumovú omáčku a podľa potreby soľ. Ryžu natural uvaríme do mäkka. Ja ju zalejem dvojnásobkom vody, varím 30 minút a ďalších 30 minút nehám ešte v teple pod pokrievkou zmäknúť. Mrazený hrášok pridám do ryže 5 minút pred uvarením. Ryžu servírujem posypanú s čiernym sezamom. Porciu na tanieri posypem petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kurkuma sa používa v ázijskej medicíne na hojenie ráj a liečbu všetkých zápalových ochorení. Kurkumín je veľmi silný antioxidant a taktiež veľmi účinný prírodný liek proti bolesti. Kurkuma má priame...