Recept pre všetkých milovníkov čokolády. Ak máte chuť na niečo naozaj čokoládové a pritom chcete zhrešiť bez výčitiek, vyskúšajte tieto brownies z tekvice hokkaido. Moje brownies sú vyrobené z...
Torta je bez lepku aj laktózy.
Ak milujete čokoládu ako ja, určite odporúčam vyskúšať túto perníkovú tortu.
Korpus som pripravila z tekvicového pyré, orechov, čokolády a pohánkovej múky.
Vianočnú vôňu a chuť torte dodáva perníkové korenie a šípkový džem.
Torta neobsahuje žiadne pridané cukry, čokoláda a džem nám na osladenie úplne stačia.
Ingrediencie
Tekvicu nakrájame na menšie kúsky, zalejeme trochou vody a uvaríme do mäkka. Po uvarení podľa potreby vodu zlejeme a tekvicu vymixujeme na pyré, ktoré necháme vychladnúť. 130 g čokolády roztopíme nad parou a 70 g nakrájame na malé kúsky. Vajíčka oddelíme a z bielok vyšľaháme sneh. Všetky suché suroviny vrátane 70 g nakrájanej čokolády spolu zmiešame vo veľkej mise. Primiešame roztopenú čokoládu, roztopené maslo, tekvicové pyré, vajíčkové žĺtka a dobre premiešame. Formu vymastíme maslom, vylejeme do nej cesto, ktoré ozdobíme celými orechmi a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 C na 35 min. Po upečení necháme dobre vychladnúť, aby korpus stuhol a nelámal sa pri prekrojení. Ideálne je to dať do chladničky na pár hodín. Vychladnutý korpus prekrojíme, spodný diel potrieme šípkovým džemom, položíme vrchný diel, ktorý potrieme roztopenou horkou čokoládou. Vrch môžeme posypať posekanými orechami.
Podobné recepty
Tekvica hokkaido je jednoznačne jedna z mojich najobľúbenejších surovín. Má výbornú plnú maslovú chuť. Je úžasná len tak opečená ako príloha k syru, mäsu, milujem tekvicovú polievku a ešte o sladké...