Červená fazuľa ako náhrada múky ma naozaj očarila. Upečieme tak koláč z prírodných surovín s plnohodnotnou dávkou proteínov. Mlsanie tak dostáva nový rozmer. Konzumácia sladkostí má vplyv na kolísanie...
Máte radi čokoládu? Aj chrumkavé čokoládové keksíky môžu patriť do zdravého jedálnička, ak sa pohráme zo surovinami. Ja som tieto cookies vyrobila z hnedej fazule. V chuti fazuľu vôbec necítiť, vymixovaním a zmiešaním s ostatnými surovinami sa zmení na sladký čokoládový krém. Vyskúšajte si pripraviť takéto netradičné keksíky ku kávičke a uvidíte, že si ich zamilujete.
Ingrediencie
Fazuľu namočíme na 12 hodín a uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť, vymixujeme ponorným mixérom s banánom a agávových sirupom na kašu. Primiešame ovsenú múku, prášok do pečiva, kakao, posekané orechy a horkú čokoládu pokrájanú na malé kocky. Z hmoty lyžicou tvarujeme malé cookies na papieri na pečenie. Ozdobíme ich peknými polovičkami ľubovoľných orechov a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C cca 25-30 min.
Podobné recepty
Vždy sa nám zíde niečo malé na mlsanie, či už pre dospelých alebo deti. Základom týchto cookies sú orechy a ovsené vločky, sladené sú banánom a hrozienkami. Na ozdobu som použila slnečnicové semienka...