Určite uznáte, že tekvica hokkaido je netradičná základná surovina na pečenie koláčov. Preto vyskúšajte a presvedčte sa, že aj v sladkých receptoch chutí skvele. Ja som tekvicou spolu s orechmi a...
Červená fazuľa ako náhrada múky ma naozaj očarila. Upečieme tak koláč z prírodných surovín s plnohodnotnou dávkou proteínov.
Mlsanie tak dostáva nový rozmer.
Konzumácia sladkostí má vplyv na kolísanie hladiny cukru v krvi. To má následne vplyv na zvýšený hlad, opätovnú chuť na sladké a zvýšené ukladanie tuku.
Ak si koláč pripravíme z proteínu ako je fazuľa, efekt je opačný. Fazuľa dokáže zasýtiť na dlhú dobu, je výbornou potravinou pri redukcii hmotnosti a budovaniu alebo udržiavaniu svalovej hmoty. Okrem toho je fazuľa bohatým zdrojom minerálov, vitamínov a vlákniny.
Ingrediencie
Fazuľu si varím sama, nechám ju namočiť na celý deň alebo noc a 90 min. varím v tlakovom hrnci do mäkka.
Fazuľu necháme dobre odkvapkať, pridáme všetky ostatné suroviny. Všetko spolu vymixujeme tyčovým mixérom na hustý krém. Čučoriedky a nakrájanú čokoládu primiešame ako posledné. Plech vymastíme kokosovým olejom alebo maslom, prípadne vystelieme papierom na pečenie. Cesto premiestnime do plechu a vrch zarovnáme.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180C (obojstranné pečenie) 40-45 min. Hotový koláč vyberieme, necháme vychladnúť a podávame.
Podobné recepty
Určite poznáte klasický kokosový koláč. Chutí výborne, len v klasickom prevedení je v ňom toľko cukru, múky a masla, že z neho robí doslova kalorickú „bombu“. Ja som sa pohrala so surovinami a...