Červená fazuľa ako náhrada múky ma naozaj očarila. Upečieme tak koláč z prírodných surovín s plnohodnotnou dávkou proteínov. Mlsanie tak dostáva nový rozmer. Konzumácia sladkostí má vplyv na kolísanie...
Určite poznáte klasický kokosový koláč. Chutí výborne, len v klasickom prevedení je v ňom toľko cukru, múky a masla, že z neho robí doslova kalorickú „bombu“. Ja som sa pohrala so surovinami a pokúsila som sa pripraviť tradičný kokosový koláč v zdravšom prevedení. Ako múku som použila iba kokos, krém som vyrobila zo syra riccota a z tmavej čokolády s obsahom kakaa 75%. Ak chcete obsah proteínu v dezerte ešte zvýšiť, ako alternatívu kakaa použite čokoládový proteínový prášok (moja obľúbená značka je Wellness by Oriflame). Do celého koláča stačili 2 PL medu a chutil naozaj úžasne.
Ingrediencie
Bielka vyšľaháme na sneh, primiešame kokos, hmotu premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie (okraje vymastíme kokosovým olejom) a pečieme cca 30 min. Korpus je upečený, keď má na vrchu a okrajoch hnedkastý nádych.
V nádobe zmiešame riccotu, roztopený kokosový olej, med, kakao (alebo proteínový prášok Wellness by Oriflame). 100 g čokolády roztopíme nad parou a primiešame ku krému. Hustý krém rovnomerne rozotrieme na kokosový korpus, polejeme 100 g čokolády roztopenou nad parou a posypeme kokosovými lupienkami. Koláč dáme do chladničky na niekoľko hodín a podávame.
Podobné recepty
Určite uznáte, že tekvica hokkaido je netradičná základná surovina na pečenie koláčov. Preto vyskúšajte a presvedčte sa, že aj v sladkých receptoch chutí skvele. Ja som tekvicou spolu s orechmi a...