Proteínový kokosový koláč

Určite poznáte klasický kokosový koláč. Chutí výborne, len v klasickom prevedení je v ňom toľko cukru, múky a masla, že z neho robí doslova kalorickú „bombu“. Ja som sa pohrala so surovinami a pokúsila som sa pripraviť tradičný kokosový koláč v zdravšom prevedení. Ako múku som použila iba kokos, krém som vyrobila zo syra riccota a z tmavej čokolády s obsahom kakaa 75%. Ak chcete obsah proteínu v dezerte ešte zvýšiť, ako alternatívu kakaa použite čokoládový proteínový prášok (moja obľúbená značka je Wellness by Oriflame). Do celého koláča stačili 2 PL medu a chutil naozaj úžasne. 

30 min.
30 min.
16 porcií

Ingrediencie

150 g
kokos strúhaný – korpus
2 PL
kokosová múka - korpus
5 ks
vaječné bielka - korpus
500 g
syr riccota - krém
100 g
čokoláda 75% kakaa - krém
2 PL
med - krém
50 ml
kokosový olej – krém
1 PL
kakao – krém (alternatíva namiesto kakaa – 1 odmerka 18 g čokoládového proteínového prášku (ja používam značku Wellness by Oriflame)
100 g
čokoláda 75% kakaa – poleva
30 g
kokosové lupienky

Bielka vyšľaháme na sneh, primiešame kokos, hmotu premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie (okraje vymastíme kokosovým olejom) a pečieme cca 30 min. Korpus je upečený, keď má na vrchu a okrajoch hnedkastý nádych.

V nádobe zmiešame riccotu, roztopený kokosový olej, med, kakao (alebo proteínový prášok Wellness by Oriflame). 100 g čokolády roztopíme nad parou a primiešame ku krému. Hustý krém rovnomerne rozotrieme na kokosový korpus, polejeme 100 g čokolády roztopenou nad parou a posypeme kokosovými lupienkami. Koláč dáme do chladničky na niekoľko hodín a podávame. 

Podobné recepty

Čokoládový koláč z červenej fazule

Červená fazuľa ako náhrada múky ma naozaj očarila. Upečieme tak koláč z prírodných surovín s plnohodnotnou dávkou proteínov. Mlsanie tak dostáva nový rozmer. Konzumácia sladkostí má vplyv na kolísanie...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...