![](/sites/default/files/styles/recepty_zoznam/public/recepty/9_slivkovy_kolac_bez_muky.jpg?itok=dooeMpZ1)
Keď je sezóna sliviek, tento koláč si robievam na raňajky. Dám si 2 kúsky s kávičkou a môžem bežať do práce. Nemusím tak ráno nič pripravovať a zároveň viem, že dám môjmu telu zdravý štart. Keďže je...
Bublanina je typický letný koláč, ktorý sa hodí na každú príležitosť.
Snažila som sa nahradiť bežné suroviny hladkú múku, olej, cukor za zdravšie alternatívy a tak si tento vynikajúci dezert dopriať bez výčitiek kedykoľvek počas leta.
Namiesto múky som použila škroby s nízkou glykemickou záťažou, mandľová múka dodá bublanine zaujímavú chuť a krehkosť.
Už viem, čo zoberiem na každú grilovačku.
Vajíčko rozdelíme na žĺtka a bielka. Žĺtka vyšľaháme s cukrom, primiešame všetky suroviny okrem bielok a ovocia. Z bielok vypracujeme sneh a ten pomaly vmiešame do cesta. Vzniknutú hmotu vylejeme na dobre vymastený plech (môžeme použiť papier na pečenie). Na vrch poukladáme ovocie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 45 - 50 minút., prepichneme vidličkou v strede, či je koláč dobre prepečený.
Keď je sezóna sliviek, tento koláč si robievam na raňajky. Dám si 2 kúsky s kávičkou a môžem bežať do práce. Nemusím tak ráno nič pripravovať a zároveň viem, že dám môjmu telu zdravý štart. Keďže je...
Milujem krémový vanilkový cheesecake a tak som sa pokúsila pripraviť jeho zdravší variant, ktorý si môžem dopriať bez výčitky. Pevný spodok som vyrobila z mojej raňajkovej granoly, krémový stred tvorí...