Mojimi obľúbenými raňajkami sú obilninové kaše. Výhodou je, že ich príprava je rýchla, jednoduchá a dajú sa variovať na rôzne spôsoby. Ak chcete ušetriť ráno čas, môžete si kašu pripraviť večer a ráno...
Keď je sezóna sliviek, tento koláč si robievam na raňajky. Dám si 2 kúsky s kávičkou a môžem bežať do práce. Nemusím tak ráno nič pripravovať a zároveň viem, že dám môjmu telu zdravý štart. Keďže je plný orechov, vydržím z neho sýta celé doobedie. Je výborný aj na víkendové poobedie, keď čakám návštevu a chcem pripraviť niečo rýchle, jednoduché a chutné.
Ingrediencie
Všetky suroviny (okrem sliviek) dáme do misy a dobre premiešame. Na spodok plechu rozprestrieme papier na pečenie, boky vytrieme trochou oleja prípadne masla a vyleme na plech cesto. Na vrch poukladáme pokrájané slivky a dáme piecť na 180 C (obojstranné pečenie) na 45 min. Keď je koláč upečený, posypeme ho pomletým makom.
Podobné recepty
Úžasnou odmenou pre mňa aj moje deti sú tieto tvarohové muffiny. Príprava je veľmi jednoduchá, trvá približne 10 min. a upečené sú za 30 min. Takže ani veľa práce s nimi nie je. Vhodné sú ako dezert...