Vedeli Ste, že červená repa dokáže s Vašim telom zázraky? Zima je už pomaly za nami, tešíme sa na jar a jarnú zeleninu. Ale ešte nás čakajú minimálne 2 mesiace, ktoré musíme počkať. Chrípkové obdobie...
Môj ďalší tip na rýchly zdravý obed. Moja obľúbená omáčka je výborná na všetkých grilovaných jedlách.
Losos má vysoký obsah omega 3 mastných kyselín, preto sa odporúča konzumovať 2 x týždenne. Ak ryby konzumujeme menej, je dobré omega 3 mastné kyseliny dopĺňať formou vhodného doplnku výživy.
Omega 3 mastné kyseliny patria k najzdravším tukom, pomáhajú udržiavať zdravé cievy a sú potrebné pre fungovanie mozgu.
Ingrediencie
Losos filet položíme na papier na pečenie spolu s nakrájanou zeleninou. Posolíme a pečieme s rozohriatej rúre na 180 C 20 min. do zlata.
Medzitým si pripravíme omáčku. V malom hrnci si v troche vody uvaríme 1 rozkrájanú cibulu s bobkovým listom (ten po uvarení vyberieme) do mäkka cca 10 min., pridáme sójovú smotanu, soľ a bylinky a vymixujeme na omáčku.
V kroku očista tela: pripravte bez bylinkovej omáčky.
Podobné recepty
Losos obsahuje vzácne nenasýtené omega 3 mastné kyseliny, ktoré pomáhajú udržiavať tuky a cholesterol v krvi v rovnováhe, čím zabraňujú kôrnateniu ciev. Náš organizmus si ich nedokáže vytvoriť sám...