Červená repa je typická surovina na jesenné a zimné obdobie. Príroda má všetko dokonale vymyslené. Keď máme menej slnka a príroda oddychuje, na náš tanier pripravila takéto zázraky nabité vitamínmi a...
Vedeli Ste, že červená repa dokáže s Vašim telom zázraky? Zima je už pomaly za nami, tešíme sa na jar a jarnú zeleninu. Ale ešte nás čakajú minimálne 2 mesiace, ktoré musíme počkať. Chrípkové obdobie je zrkadlom zníženého príjmu minerálov a vitamínov, chýba nám slnko a energia stále klesá.
Ako si správne zostaviť jedálniček v tomto období?
Určite nezabúdajme na zeleninu a ovocie, prispôsobme však druhy ročnému obdobiu. Nekupujme si zelené šaláty, keď nám aj tak teraz nechutia. Letné druhy zeleniny síce kúpime celoročne, ale ich konzumácia v zime ochladzuje naše telo a spomaľuje metabolizmus.
Ako prílohu použite tekvicu, kapustu, koreňovú zeleninu a červenú repu.
Červená repa je doslova výživová bomba. Má detoxikačné účinky, podporuje trávenie, posilňuje imunitu a zlepšuje kvalitu ciev. Obsahuje draslík, horčík, zinok, železo, kyselinu listovú a vitamín C a E.
Ingrediencie
Losos umyjeme, dáme do nádoby na pečenie, osolíme a pečieme v rozohriatej rúre na 180C cca 20 min. Červenú repu očistíme a nakrájame na polmesiačiky. Na panvici roztopíme ghee maslo, vložíme červenú repu, kmín, prikryjeme, pridáme ½ dcl vody a dusíme 15 min.. Pokrievku odložíme, pridáme hrášok a na väčšej teplote opekáme cca 5-7 min.. Na záver osolíme podľa chuti.
Podávame s lososom ozdobené petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Aj v zdravom stravovaní sa dá jesť takáto krásna chrumkavá pizza. Tento krát som ju skúsila upiecť z prirodzene bezlepkovej múky. Je to mix ryžovej, pohánkovej a kukuričnej múky. Veľmi dobre sa s ňou...
Červená repa je moja obľúbená zimná surovina. Ponúkam vám opäť jeden z mojich jednoduchých a rýchlych receptov, kde kombinujem 2 suroviny a výsledok je krásny a bohatý tanier plný kvalitných proteínov...
Máme tu jeseň a zároveň ideálny čas na zber húb. Aj keď nepatríte k vášnivým hubárom, vyhľadajte overený zdroj a uvarte si chutné a výživné jedlá s vôňou jesene. Je známe, že huby sú ťažké na žalúdok...