Huba shiitake je pôvodom z Japonska. V japonskom liečiteľstve sa používa už viac ako 2000 rokov. Jednou z látok, ktorú huba obsahuje je lentinan. Je to glukan, ktorý bol v Japonsku zaradený ako súčasť...
Vedeli Ste, že červená repa dokáže s Vašim telom zázraky? Zima je už pomaly za nami, tešíme sa na jar a jarnú zeleninu. Ale ešte nás čakajú minimálne 2 mesiace, ktoré musíme počkať. Chrípkové obdobie je zrkadlom zníženého príjmu minerálov a vitamínov, chýba nám slnko a energia stále klesá.
Ako si správne zostaviť jedálniček v tomto období?
Určite nezabúdajme na zeleninu a ovocie, prispôsobme však druhy ročnému obdobiu. Nekupujme si zelené šaláty, keď nám aj tak teraz nechutia. Letné druhy zeleniny síce kúpime celoročne, ale ich konzumácia v zime ochladzuje naše telo a spomaľuje metabolizmus.
Ako prílohu použite tekvicu, kapustu, koreňovú zeleninu a červenú repu.
Červená repa je doslova výživová bomba. Má detoxikačné účinky, podporuje trávenie, posilňuje imunitu a zlepšuje kvalitu ciev. Obsahuje draslík, horčík, zinok, železo, kyselinu listovú a vitamín C a E.
Ingrediencie
Losos umyjeme, dáme do nádoby na pečenie, osolíme a pečieme v rozohriatej rúre na 180C cca 20 min. Červenú repu očistíme a nakrájame na polmesiačiky. Na panvici roztopíme ghee maslo, vložíme červenú repu, kmín, prikryjeme, pridáme ½ dcl vody a dusíme 15 min.. Pokrievku odložíme, pridáme hrášok a na väčšej teplote opekáme cca 5-7 min.. Na záver osolíme podľa chuti.
Podávame s lososom ozdobené petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Keď príde jeseň a zima, automaticky sa nám menia chute a preferencie v stravovaní. Prečo je červené mäso dobré zaradiť v zimnom období? Červené mäso obsahuje aminokyselinu fenylalanín, ktorej...
Určite nie som zástancom vyraďovania mäsa z jedálnička. Práve naopak, odporúčam ho zaradiť pravidelne 3-4 x do týždňa. Mäso miluje celá moja rodina, preto vymýšľam rôzne recepty, ktoré sú jednoduché...
Mandeláda je výborný tip na zdravé raňajky. Túto raňajkovú kombináciu mandlí, slnečnicových semienok a ovocia som si veľmi rýchlo obľúbila ja aj moji klienti. Keď orechy a semienka na pár hodín...