Máme tu jeseň a zároveň ideálny čas na zber húb. Aj keď nepatríte k vášnivým hubárom, vyhľadajte overený zdroj a uvarte si chutné a výživné jedlá s vôňou jesene. Je známe, že huby sú ťažké na žalúdok...
Hliva ustricová je jedna z najzdravších húb na našom trhu. Obsahuje betaglukán, ktorý pomáha zlepšiť imunitu a bojovať proti baktériám a vírusom. Okrem zdravotných benefitov je hliva top potravina pri chudnutí. Obsahuje vysokú dávku bielkovín a vlákniny a pritom má málo kalórií.
V lekárňach nájdeme hlivu ustricovú aj v tabletkovej forme, avšak tie sa účinkami na naše telo čerstvo pozbieranej určite nevyrovnajú.
Z hlivy sa dá pripraviť množstvo voňavých chutných receptov, ktoré zahrejú vaše telo počas chladných zimných dní.
Ingrediencie
Hlivu a zeleninu nakrájame. Cibuľu opečieme na oleji. Vložíme hlivu a všetku nakrájanú zeleninu, zalejeme 1,5 l vody, pridáme bokový list, majoránku a varíme cca 30 min. Po uvarení vyhodíme bobkový list, pridáme sójovú smotanu, citrónovú šťavu a vymixujeme na krém. Ochutíme soľou, čierne korenie a chilli podľa chuti.
Podobné recepty
Jeseň prináša do našej kuchyne ďalšiu úžasnú surovinu. Huby si vhodnou potravinou ako pri redukcii, tak pri udržiavaní hmotnosti. Dajú nášmu telu veľa výživy za málo kalórií. Majú vysoký podiel vody...