Hovädzie mäso patrí medzi biologicky najhodnotnejšie bielkoviny. Biologická hodnota charakterizuje koľko telu vlastnej bielkoviny dokáže telo vytvoriť z prijatej potravinovej bielkoviny. Takže určuje...
Keď potrebujete zasýtiť celú rodinu včetne muža, detí, aby im s istotou chutilo a navyše chcete niečo zdravé a vyvážené, toto je výborný variant.
Hovädzie mäso patrí z pohľadu bielkovín medzi najdôležitejšie a najlepšie zdroje. Ďalej obsahuje omega 3 mastné kyseliny, má široké zastúpenie minerálov a vitamínov potrebných pre naše zdravie a imunitu počas zimných mesiacov.
Ingrediencie
Postup:
1. Hovädziu sviečkovicu nakrájame na plátky.
2. Cibuľu nakrájame na kocky, nemusia byť malé, budeme ju mixovať. Opečieme ju na olivovom oleji.
3. Pridáme mäso, opečieme ho z každej strany, aby sa uzatvorilo a uchovalo si šťavu.
4. Pridáme šampiňóny (ak sú malé nemusíme ich ani krájať), pasírované paradajky, 1 dcl vody, bobkový list.
5. Dusíme 90 minút pod pokrievkou.
6. Medzitým si urobíme tekvicové pyré. ja tekvicu celú predpečiem na 150 C 15 min., aby sa mi s ňou dobre pracovalo. nakrájam ju na kocky.
7. Zalejem vodou (nie veľa, pustí vodu) a dusím 20 min. Vypnem, väčšiu časť vody vylejem, pridám maslo a rozmačkám na pyré.
8. Pre deti, ak preferujú klasiku urobím zemiakové pyré.
9. Keď je mäso udusené, vyberiem plátky sviečkovice, do šťavy pridám 1 čl soli alebo podľa chuti a vymixujem so smotanou na hladký krém.
10. Mäso vložím späť. Podávam s tekvicovým pyré a kyslou kapustou.
Podobné recepty
Hovädzie ragú je výborný tip, ak potrebujete uvariť chutné jedlo pre celú rodinu vrátane detí. Ja ho vždy uvarím vo väčšom množstve. Rodine naservírujem chutný obed alebo večeru a ja si časť odoberiem...