Medvedí cesnak má široké využitie v kuchyni a zároveň nekonečne veľa blahodárnych účinkou na zdravie. Na jar doslova naštratuje imunitu a pôsobí prevenčne proti jarnej únave a prechladnutiam po zime...
Polievka môže byť výborná večera alebo príloha k obedu, prípadne môže tvoriť v obede porciu zeleniny.
Pri polievke je dôležité medvedí cesnak zbytočne dlho nevariť, prišiel by o časť benefitov a aj charakterističkú chuť.
Stačí ho hodiť do hurúcej vody a môžeme hneď polievku mixovať.
Ja ho do polievky dávam až po vypnutí z ohňa.
10 min.
15 min.
4-5 porcií
Ingrediencie
100 g
medvedí cesnak
1 ks
cibuľa
2 ks
zemiak
200 ml
rastlinná smotana
150 g
chlieb ražný (krutóny)
zmes byliniek (krutóny)
olivový olej (krutóny)
soľ (krutóny)
Príprava poievky:
- Cibuľu nakrájame a opečieme na olivovom oleji.
- Pridáme nakrájané zemiaky na kocky a zalejeme 0,5 dcl vody. Zemiaky uvaríme do mäkka.
- Pridáme smotanu a medvedí cesnak. Vymixujeme ponorným mixérom na hustý krém.
- Polievku môžeme podávať s bylinkovými krutónmi.
Príprava krutónov:
- Ražný chlieb pokrájame na kocky. Zmiešame s bylinkami, olivovým olejom a soľou. Opečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre na 180 C obojstranné pečenie do zlata. Počas pečenia pár krát premiešame. Pečieme cca 8 minút.
Keď chcete polievku zaradiť ako plnohodnotné jedlo, pridajte si k nemu bielkovinu. Môj tip: pošírované vajíčko, volské oko, porcia grilovaného cícera, mozzarella.
Podobné recepty
Hustá výživná teplá polievka je ideálny variant na obed alebo večeru počas chladných mesiacov. Stačia vám 3 suroviny a o 20 minút je polievka pripravená. Takéto zelené teplé smoothie vám prinesie aj...