Bryndzové halušky určite patria k jedným z najobľúbenejších jedál vôbec. Avšak, keď chceme byť štíhly, nie je to jedlo na každý deň. Dobrá správa je, že keď si ich vyrobíme zo zeleniny (ja som použila...
Medvedí cesnak má široké využitie v kuchyni a zároveň nekonečne veľa blahodárnych účinkou na zdravie.
Na jar doslova naštratuje imunitu a pôsobí prevenčne proti jarnej únave a prechladnutiam po zime.
Má detoxikačné a antioxidačné účinky. Pomáha na trávenie a zdravú črevnú rovnováhu.
Hor sa do zberu a varenia zdravých receptov.
20 min.
5-10 min.
4 porcie
Ingrediencie
2 ks
väčší zemiak (halušky)
100 g
špaldová celozrnná múka hladká (halušky)
1 ks
vajíčko (halušky)
1/2 ČL
soľ (halušky)
1 dcl
olivový olej (pesto)
100 g
medvedí cesnak (pesto)
50 g
vlašské orechy (pesto)
Soľ (pesto)
250 g
bryndza (ochutenie)
1 dcl
rastlinná smotana (ochutenie)
100 g
pancetta (ochutenie)
Príprava halušiek:
- Zemiak postrúhame na jemno alebo ho pomixujeme na kašu. Pridáme múku, vajíčko a soľ
- Vytvoríme hustú kašu, ktorú pretláčame cez haluškovač do horúcej vody.
- Keď vyplávajú halušky na povrch, precedíme ich, prepláchneme studenou vodou a pokvapkáme olivovým olejom.
Príprava pesta z medvedieho cesnaku:
- V mixéri pomixujeme olivový olej, medvedí cesnak, soľ a vlašské orechy.
Ochutenie:
- Bryndzu pomiešame s rastlinnou smotanou.
- Pancettu nakrájame na malé pásiky a opečieme na panvici do zlata.
- Halušky podávame pokvapkané pestom, s bryndzovým krémom a pancettou.
Podobné recepty
Veľmi rýchle, jednoduché a pritom veľmi chutné jedlo, na ktorom si môžeme pochutiť bez výčitiek. Šúlance sa výborne hodia na raňajky alebo aj na večeru. Ja si ich zväčša pripravím v aktívnom...