Halušky s pestom z medvedieho cesnaku, bryndzovým krémom a pancettou

Medvedí cesnak má široké využitie v kuchyni a zároveň nekonečne veľa blahodárnych účinkou na zdravie.

Na jar doslova naštratuje imunitu a pôsobí prevenčne proti jarnej únave a prechladnutiam po zime.

Má detoxikačné a antioxidačné účinky. Pomáha na trávenie a zdravú črevnú rovnováhu. 

Hor sa do zberu a varenia zdravých receptov.

20 min.
5-10 min.
4 porcie

Ingrediencie

2 ks
väčší zemiak (halušky)
100 g
špaldová celozrnná múka hladká (halušky)
1 ks
vajíčko (halušky)
1/2 ČL
soľ (halušky)
1 dcl
olivový olej (pesto)
100 g
medvedí cesnak (pesto)
50 g
vlašské orechy (pesto)
Soľ (pesto)
250 g
bryndza (ochutenie)
1 dcl
rastlinná smotana (ochutenie)
100 g
pancetta (ochutenie)

Príprava halušiek:

  1. Zemiak postrúhame na jemno alebo ho pomixujeme na kašu. Pridáme múku, vajíčko a soľ
  2. Vytvoríme hustú kašu, ktorú pretláčame cez haluškovač do horúcej vody.
  3. Keď vyplávajú halušky na povrch, precedíme ich, prepláchneme studenou vodou a pokvapkáme olivovým olejom.

Príprava pesta z medvedieho cesnaku:

  1. V mixéri pomixujeme olivový olej, medvedí cesnak, soľ a vlašské orechy.

Ochutenie:

  1. Bryndzu pomiešame s rastlinnou smotanou.
  2. Pancettu nakrájame na malé pásiky a opečieme na panvici do zlata.
  3. Halušky podávame pokvapkané pestom, s bryndzovým krémom a pancettou.

Podobné recepty

Bryndzové halušky z hokaido tekvice

Bryndzové halušky určite patria k jedným z najobľúbenejších jedál vôbec. Avšak, keď chceme byť štíhly, nie je to jedlo na každý deň. Dobrá správa je, že keď si ich vyrobíme zo zeleniny (ja som použila...

Tvarohové šúlance s makom

Veľmi rýchle, jednoduché a pritom veľmi chutné jedlo, na ktorom si môžeme pochutiť bez výčitiek. Šúlance sa výborne hodia na raňajky alebo aj na večeru. Ja si ich zväčša pripravím v aktívnom...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...