
Niekedy mám chuť pripraviť sebe aj deťom netradičné raňajky a upiecť niečo zdravé. Ušetrím tak ranný čas na prípravu raňajok a ešte si aj pochutím bez výčitiek. Ako múku som na banánový chlieb použila...
Banánový chlebík je výborný víkendový variant na zdravé raňajky alebo dezert po obede. Okrem toho, že si celá rodina na ňom pochutí, vyvarujeme sa tak víkendovým zhrešeniam vo forme zmrzliny, zákuskov a koláčov z bielej múky a cukru. Je dobré sa na víkend takto pripraviť a keď hrešiť, tak zdravo a vyvážene.
Ja si ho pripravujem bez prídavného sladidla, teda osladený banánom a hrozienkami. Zbožňujem ho na raňajky s mandľovým maslom a ovocím. Vyskúšajte a uvidíte, že si ho zamilujete tiež.
Zrelé banány popučíme vidličkou. Orechy a ovsené vločky vymixujeme na jemno v kuchynskom robote (orechy môžeme aj pomlieť). K ovseným vločkám a orechom primiešame vajíčka, kokosový cukor, kokosový olej, prášok do pečiva. Vznikne hustá kaša, ktorú nalejeme do vymastenej (kokosovým olejom) a vysypanej (celými ovsenými vločkami) formy na chlebík. Vrch ozdobíme vlašskými orechmi. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180C (obojstranné pečenie) cca 45 až 50 min. Tenkým nožíkom alebo ihlou vyskúšame, či je koláč prepečený. Hotový koláč vyberieme, necháme vychladnúť a podávame.
Niekedy mám chuť pripraviť sebe aj deťom netradičné raňajky a upiecť niečo zdravé. Ušetrím tak ranný čas na prípravu raňajok a ešte si aj pochutím bez výčitiek. Ako múku som na banánový chlieb použila...
Tieto muffiny su výborné raňajky alebo len tak malá sladkosť po jedle. Keď chceme byť zdravý a štíhly, nie je cieľom žiť bez zhrešenia. Takúto zdravú chutnú maškrtu si môžete dopriať bez výčitiek...