Vždy je dobre mať v zálohe zdravú mlsku, ktorá poteší naše chuťové poháriky a neublíži našej postave. Tieto muffiny robievam na víkend. Ja si dám 2 ks na raňajky a ostatné dojedia deti. Nie je v nich...
Niekedy mám chuť pripraviť sebe aj deťom netradičné raňajky a upiecť niečo zdravé. Ušetrím tak ranný čas na prípravu raňajok a ešte si aj pochutím bez výčitiek.
Ako múku som na banánový chlieb použila ovsené vločky, ražnú múku a mandle. Všetky 3 suroviny majú nízku glykemickú záťaž, preto sú ideálne pri udržiavaní a redukcii hmotnosti. Sladidlám je najlepšie sa vyhnúť a naučiť sa vychutnávať si skutočné chute surovín. Uvidíte, že aj pretlačený banán s mrkvou dodajú sladkú chuť.
Môj tip: Banánový chlebík potriem nesladeným mandľovým maslom a vyvážené raňajky sú na svete.
Ingrediencie
Mrkvu nastrúhame a banány popučíme. Všetky suroviny dobre pomiešame až vznikne hustá masa. Formu vytrieme kokosovým olejom alebo maslom a dôkladne vysypeme jemnými ovsenými vločkami. Do formy vylejeme cesto a zarovnáme.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180C (obojstranné pečenie) 60-70 min. Tenkým nožíkom alebo ihlou vyskúšame, či je koláč prepečený. Hotový koláč vyberieme, necháme vychladnúť a podávame.
Podobné recepty
Bábovka je klasika, ktorá sa pripravuje hádam v každej kuchyni. Preto som si vymyslela zdravý variant, v ktorej som sa vyhla múke a cukru. Múku som vymenila za mandle a ovsené vločky a cukor za sušené...