
Akonáhle sa vonku ochladí, prirodzene prestaneme mať chuť na studené šaláty. Aj keď v obchodoch nájdeme všetky druhy zeleniny celoročne, ja som zástancom sezónneho stravovania. Pozor však, aby ste...
Žltý hrach je prirodzený detoxikant. Pomáha čistiť telo a črevá od škodlivých látok, ktoré sa v našom tele nazhromaždia jednak z potravy z prídavných látok, farbív, konzervantov a na druhej strane zo životného prostredia. Okrem čistiacej funkcie je žltý hrach výborný aj na posilnenie imunity. Obsahuje celý rad vitamínov, minerálov a enzýmov. Žltý hrach obsahuje minimum tuku a preto sa výborne hodí aj pri redukcii hmotnosti.
Môj tip: Recept je na 1 porciu, ale ja ho vždy varím vo väčšom množstve, pretože ho miluje celá moja rodina.
Žltý hrach namočíme na pár hodín, môžeme nechať aj cez noc alebo celý deň. Vodu, v ktorej sa hrach močil vylejeme a varíme v novej vode (zalejeme za rovno s hrachom) s ½ cibule a bobkovým listom 20-25 minút do mäkka. Bobkový list vyberieme, pridáme soľ, červenú papriku a vymixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Druhú polovicu cibule opečieme na oleji do zlata. Hrachovú kašu podávame s cibuľou a ražným chlebom.
Akonáhle sa vonku ochladí, prirodzene prestaneme mať chuť na studené šaláty. Aj keď v obchodoch nájdeme všetky druhy zeleniny celoročne, ja som zástancom sezónneho stravovania. Pozor však, aby ste...
Jedlo má byť sýte, ale nie veľké. Každá porcia zohľadňuje veľkosť žalúdka. Po jedle tak nie sme zrelí na spánok, ale máme energiu na prácu a aktívny život. Ja som si veľmi obľúbila polievky, v ktorých...