Keď chcem pripraviť rýchly a chutný obed pre seba a syna, restované morčacie mäso je výborný tip. Opečiem ho na vyššej teplote v teflonovej panvici s troškou oleja, soľou a s provensálskymi bylinkami...
Slovo burger v každom evokuje niečo nezdravé a zakázané. Aj takúto pochúťku si môžeme dopriať bez výčitky, keď si ju však sami pripravíme a použijete tie správne suroviny. Toto je môj obľúbený recept, podľa ktorého zdravý burger pripravíte za doslova pár minút. Použila som morčacie prsia, ktoré sa hodia pri chudnutí a udržiavaní štíhlej postavy.
Ingrediencie
Morčacie mäso a cibuľu (ľubovoľné) spolu pomelieme, zmiešame s bylinkami, pridáme 2 PL horčice, osolíme a okoreníme. Vypracujeme placky a opečieme na grilovacej panvici. Ražný chlieb potrieme 1 ČL/porcia horčicou, pridáme šalát a na vrch položíme mäsovú placku.
Ako prílohu môžeme použiť ľadový šalát a výborne sa hodia mrkvové a zelerové tyčinky.
Podobné recepty
Ružičkový kel je úžasná príloha plná vitamínov a minerálov. Tieto malé guličky sú, čo sa týka zloženia, hotový zázrak pre naše zdravie. Aby ste z neho vykúzlili naozaj chutnú prílohu, treba poznať pár...