Určite nie som zástancom vyraďovania mäsa z jedálnička. Práve naopak, odporúčam ho zaradiť pravidelne 3-4 x do týždňa. Mäso miluje celá moja rodina, preto vymýšľam rôzne recepty, ktoré sú jednoduché...
Ružičkový kel je úžasná príloha plná vitamínov a minerálov. Tieto malé guličky sú, čo sa týka zloženia, hotový zázrak pre naše zdravie. Aby ste z neho vykúzlili naozaj chutnú prílohu, treba poznať pár zásad.
Dlhým varením sa z kelu uvoľňuje sírny zápach, ktorý spôsobuje jeho horkastú chuť a nepríjemný zápach. Takže rada je jednoduchá. Stačí kel podusiť 10 min. pod pokrievkou, môžete pridať cesnak, bylinky, koreniny podľa preferencií a výživná príloha je na svete.
Ingrediencie
Hovädzie mäso nakrájame na tenké rezance. Cibuľu a papriku nakrájame. Na panvici rozohrejeme olej. Mäso opečieme na vyššej teplote do zlata. Na záver vmiešame horčicu a osolíme podľa chuti.
Ružičkový kel umyjeme. Vložíme do hlbokej panvice, zalejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou 10 min.. Zbytkovú vodu vylejeme, vložíme nakrájaný cesnak a zalejeme trochou olivového oleja. Opečieme do zlata na vyššej teplote. Na záver dáme rascu a soľ podľa chuti. Pažitku nasekáme najemno. Ružičkový kel podávame s hovädzími rezancami a posypané pažítkou.
V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja.
Podobné recepty
Častokrát si myslíme, že keď chceme byť štíhly alebo redukujeme hmotnosť, musíme sa vzdať všetkých klasických jedál. Určitý čas to vydržíme, ale časom nám chute klasickej kuchyne našich mám chýbajú...