Slovo hamburger v každom evokuje niečo nezdravé a zakázané. Aj takúto pochúťku si môžeme dopriať bez výčitky, keď si ju však sami pripravíme. Toto je môj obľubený recept, ktorý chutí celej mojej...
Jednoduchý recept a zároveň veľmi chutný pre každého. Môj muž, deti, ja, všetci s chuťou zjeme takýto burger.
Čo obsahuje? Čisté mäso, čerstvé bylinky, soľ, cibuľu a čierne korenie.
Ja si vždy dám pomlieť mäso u mäsiara, výborné sú morčacie stehná, majú 6 g tuku na 100 g (prsia majú 3 g na 100 g).
Čo je stále menej o cca 2-3 g ako napríklad mozzarella, ktorá patrí k syrom s najnižším percentom tuku.
Samozrejme, ak ste v očiste tela alebo redukcii hmotnosti, burger si môžete vyrobiť aj z pŕs, ale bude o niečo suchší, ale chutí taktiež výborne.
Ingrediencie
Cibuľu očistíme, pokrájame a orestujeme na oleji do zlata. Opečenú cibuľu pomixujeme na hladký krém, ktorý vmiešame do mletého mäsa spolu s bylinkami, čiernym korením a soľou. Zo vzniknutej masy vytvarujeme rukami 5 burgrov, ktoré poukladáme na plech na papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 210 C 20 min. do zlata. Podávame s grilovanou zeleninou (na obrázku červená repa, šampiňóny, cuketa) a zeleninovou horčicou (pomixujeme grilovanú cuketu, bazalku, soľ, citrónovú šťavu).
Podobné recepty
Jednoduchý burger so zeleniny a tofu ne len pre vegetariánov. Ak chceme mať pestrý, farebný jedálniček, výborné je zaradiť aj takéto VEGE recepty, či už ako obed alebo večeru. Ja mám veľmi rada tieto...